Juuret maassa

Luonnon antimia ja luonnon tarjoamia elämyksiä

Muista ahkeria ystäviä – hoida rakkaat jalkasi kuntoon itsetehdyillä aineilla

2 kommenttia

Ystävänpäivänä on hyvä pysähtyä kiittämään rakkaimpien läheisten lisäksi myös itseään. Mikä sen parempi tapa kuin varata muutama hetki itsensä hemmotteluun!

Kodin kylpyhuoneen voi helposti muuntaa pieneksi jalkahoitolaksi. Ihmeellisiä tarvikkeita, aineksia tai taitoja ei tarvita: vain vati, lämmintä vettä, muutamia keittiöstä löytyviä raaka-aineita ja parikymmentä minuuttia hengähdykseen.

Ruusun terälehtiä. Kuva: Katri Saarela (@kutriart)

Allaolevien ohjeiden perusteella voit tehdä itsellesi – tai nätisti pakattuna ystävälle – hoitavia aineita väsyneille jaloille.

Ensin: Jalkakylpy

Kylpysuolan tekeminen on hurjan helppoa! Yksinkertaisimmillaan jalkakylpyyn voi käyttää pelkkää merisuolaa, joka lievittää turvotusta ja hoitaa kipuja. Ruokasoodaa on hyvä laittaa mukaan, koska se pehmentää ihoa.

Jos kotoasi löytyy kuivattuja yrttejä tai eteerisiä öljyjä, ne tuovat kylpyyn väri- ja tuoksuiloa. Ne vaikuttavat mielialan lisäksi myös fyysisesti, kasvista riippuen esimerkiksi lihaksia rentouttavasti.

  • 1 dl karkeaa merisuolaa
  • 1 rkl ruokasoodaa
  • valinnainen: 2 rkl kuivattuja yrttejä (esim. laventelin kukat tai mintun lehdet)
  • valinnainen: 10 tippaa eteeristä öljyä

Jalkakylpysuola. Kuva: Katri Saarela (@kutriart)

Mittaa ainekset pieneen kulhoon tai muuhun astiaan ja sekoita. Siirrä valmis jalkakylpysuola lasipurkkiin. Hillosuppilo on purkittamisessa hyvä apuväline.

Jalkakylpyä varten sekoita pari ruokalusikallista kylpysuolaa pesuvadilliseen lämmintä vettä. Liota jalkoja niin kauan kuin mukavalta tuntuu ja nauti olostasi!

Toiseksi: Kahvikuorinta

Kahvinpurut toimivat hyvänä ja piristävänä kuorinta-aineena. Voit käyttää kuivia puruja tai käytettyjä kahvinpuruja suoraan suodatinpussista. Jos käytät kuivia puruja, tarvitset vähän enemmän öljyä.

  • 0,5 dl kahvinpuruja
  • 1 rkl miedon tuoksuista kasviöljyä, esim. auringonkukka- tai seesamöljy
  • valinnainen: 5 tippaa eteeristä öljyä (esim. appelsiini tai sitruuna)

Kahvikuorinta. Kuva: Katri Saarela (@kutriart)Mittaa ainekset pieneen kulhoon tai muuhun astiaan ja sekoita. Käytä heti tai pakkaa kannelliseen purkkiin. Kosteista kahvinpuruista valmistettu aine säilyy jääkaapissa viikon verran, kuivista puruista valmistettu huomattavasti pidempään, kunhan sen joukkoon ei joudu vettä.

Hiero kosteisiin jalkoihin. Käsittele erityisen hyvin kuivat kohdat, kuten kantapäät. Huuhdo purut vatiin ja kuivaa jalat.

Lopuksi

Jalat kannattaa rasvata hyvin ja pukea ylle mukavat villasukat. Rentouttavaa ystävänpäivää itse kullekin!

Sivun kuvat on ottanut ystäväni Katri Saarela (Instagramissa @kutriart). Lisää luonnonkosmetiikan ohjeita ja Katrin kuvia on kirjassa Lempeää kauneutta luonnosta.

Kirjoittaja: Kaisa

Juuret maassa on luontoelämyksiä ja luonnonantimia, ulkoilua ja retkiä lapsen tahdissa sekä ilon ja rauhan löytämistä metsästä. Laatimalleni Villiyrttimatka-verkkokurssille voi lähteä ympäri vuoden! Yhteystiedot: Kaisa Vermasheinä, kaisa@juuretmaassa.com

2 thoughts on “Muista ahkeria ystäviä – hoida rakkaat jalkasi kuntoon itsetehdyillä aineilla

  1. Löysin blogisi juuri. Ihania juttuja ja tosi kauniita kuvia! Tuota jalkakylpyä täytyykin kokeilla. Mukavaa alkavaa viikkoa!

Jätä kommentti