Juuret maassa

Luonnon antimia ja luonnon tarjoamia elämyksiä

Luontoyhteysretket – luonnon hyvinvointia mielelle ja keholle

Kaatuvatko seinät päälle ja kiertävätkö ajatuksesi kehää? Tuntuuko arki liian stressaavalta etkä tiedä, missä täydentäisit voimavarojasi?

Tule mukaan luontoyhteysretkelle ja koe luonnon elvyttävä voima!

Unohda kiire ja keskity luonnon kauneuteen

Luontoyhteysretkellä opit ammentamaan omista voimavaroistasi ja löydät kuin itsestään vastauksia arjen haasteisiin. Mielesi kevenee, läsnäolon taitosi kehittyy ja stressisi lievittyy. Luonnossa oman elämän isot kysymykset asettuvat mittasuhteisiin ja tuntuvat hieman kevyemmiltä kantaa.

Johdatan sinut luontoyhteysharjoitusten avulla tunnistamaan tunteitasi, tarpeitasi ja toiveitasi. Rauhoitumme tarkkailemaan oman kehon tuntemuksia ja havainnoimaan luontoa kaikilla aisteilla. Opit tunnistamaan ympäröivän luonnon merkitystä elämässäsi ja saat uusia näkökulmia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Saat työkaluja mielen rauhoittamiseen stressaavissa tilanteissa.

Luonnossa keho rentoutuu, mieli virkistyy ja stressitaso laskee. Keskittymiskyky ja oppimiskyky paranevat. Palautuminen rasituksista ja stressistä elpyminen helpottuvat. Neljän tunnin luontoyhteysretkellä viettämäsi aika vaikuttaa terveyttäsi edistävästi useiden päivien ajan.

Voit luottaa siihen, että luonto tarjoaa juuri sitä, mitä sillä hetkellä elämässä ja arjessasi tarvitset. Rauhoittumista, virkistymistä, kauneuden kokemusta tai hiljaisuutta. Aina saat tilaa itsellesi, tunteillesi, ajatuksillesi ja tuntemuksillesi.

Kehitä läsnäolon taitoa matalan kynnyksen retkillä

Saat monia luonnon hyvinvointivaikutuksia aina viettäessäsi luonnossa aikaa. Harvalla meistä on kuitenkaan arjessaan mahdollisuutta keskittyä tunneiksi luonnon aistimiseen, mikä toisi pitkäaikaisia vaikutuksia omaan hyvinvointiin. Kun tulet luontoyhteysretkelle, saat tehdä ohjatusti harjoituksia, joka edistävät tehokkaasti mielesi hyvinvointia ja vahvistavat itsetuntemustasi. Saat itsellesi kirjalliset muistiinpanot kaikista tekemistämme harjoituksista, joiden avulla voit lievittää stressiä ja kehittää läsnäolon taitoasi myös itsenäisesti valitsemassasi luontoympäristössä.

Luontoyhteysretkellä saamme mahdollisuuden jakaa havaintomme ja kokemuksemme retken muiden osallistujien kanssa, mikä voi rikastaa luonnossa kokemaamme uusien näkökulmien kautta. Pienessä ryhmässä ja luottamuksen ilmapiirissä on tilaa jokaisen kokemukselle, haluaa sen sitten jakaa tai pitää omanaan.

Retket sopivat kaikille, jotka haluavat kokea luonnon kauneuden ja rauhan eikä osallistuminen edellytä aiempaa kokemusta luontoyhteysharjoituksista. Harjoitusten tieteellisenä taustana on ekopsykologian käsitys luonnon hyvinvointivaikutuksista. Ohjaajanasi retkillä toimii luontoyhteysohjaaja Kaisa Vermasheinä.

Neljän tunnin mittaiset luontoyhteysretket järjestetään touko-kesäkuussa 2023 eteläisen Suomen kauneimmissa kansallispuistoissa rauhallisessa metsäluonnossa. Voit valita osallistumisen joko yhdelle tai kahdelle retkelle. Mukaan retkille tarvitset säänmukaiset vaatteet ja jalkineet, juotavaa ja eväitä sekä istuinalustan. Kävelemme retkien aikana noin 3-4 kilometriä rauhallisessa tahdissa. Harjoitusten lomassa ja evästauolla istumme alas ja sytytämme nuotion ellei metsäpalon vaara sitä estä.

Ajankohdat ja sijainnit

  • Sunnuntaina 21.5.2023 klo 13-17 Liesjärven kansallispuistossa (Tammela)
    Retken aikana kävellään noin 3 km helpossa maastossa.
  • Lauantai 10.6.2023 klo 10-14 Nuuksion kansallispuistossa (Espoo)
    Retken aikana kävellään noin 4 km vaihtelevassa, osin mäkisessä maastossa.

Tarkemmat sijainnit ja tulo-ohjeet saat ilmoittautumisen jälkeen.

Halutessasi lisätietoja retkistä ja niiden ohjelmasta ennen ilmoittautumista, voit olla minuun yhteydessä sähköpostilla: kaisa@juuretmaassa.com.

Hinnat

Yksittäisen retken hinta 80 € (sis. ALV 24%)

Ota kaveri mukaan tai osallistu itse molemmille retkille!
Kaksi osallistumista yhteishintaan 140 € (sis. ALV 24%)

Ilmoittautuminen

Pienryhmissä toteutetuilla retkillä on rajoitetusti paikkoja. Varaa siis oma paikkasi nyt ilmoittautumalla mukaan!

Ilmoittaudu luontoyhteysretkelle tästä linkistä

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumismaksu peritään ennen retkeä laskulla, jonka maksuaika on 14 päivää. Voit peruuttaa osallistumisesi ilman kuluja viimeistään kahta viikkoa ennen tapahtumaa. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista joudun perimään maksun, mutta voit halutessasi siirtää osallistumisoikeuden toiselle henkilölle. Tutustu tarkempiin sopimusehtoihin tästä linkistä.