Juuret maassa

Luonnon antimia ja luonnon tarjoamia elämyksiä

Minä, Kaisa

Kaisa Vermasheinä

Juuret maassa -sivuston takana olen minä, Kaisa Vermasheinä, luonnon ja luonnonantimien ystävä. Vaalin hyvinvointiani ja lataan akkujani metsiä koluamalla ja niiden raitista ilmaa hengittämällä. Puut, rannat ja kalliot ovat ystäviäni ja uskottujani. Luonto on myös peili tunteisiini. Haluan jakaa kokemuksiani luonnon hyvää tekevästä voimasta myös muille ja auttaa ihmisiä vahvistamaan yhteyttä itseensä luontoympäristön avulla.

Luontoyhteysohjaajaksi kouluttauduin vuonna 2022. Luonnossa oleskelun ja toimimisen vaikutuksia psyykkiseen ja fyysiseen terveyteen olen opiskellut myös Green care perusteet -opinnoissa.

Myös luonnonantimet ovat lähellä sydäntäni. Matkani luonnonantimien parissa on alkanut lapsuudessa, marja- ja sienimetsillä ja äidin nokkosmuhennoksen äärellä. Luontosuhteeni on saanut vahvat perustukset mökillä ja merellä vietettyinä lapsuuden kesinä. Marjoista, sienistä ja metsäretkistä innostuin uudelleen ja yhä enemmän taas nuoruuden humputusten jälkeen, ja nykyään vietän vapaa-aikaani mieluiten metsässä perheen ja ystävien kesken, ulkoillen ja luonnossa liikkuen.

Villiyrttien kasvua odotan aina innolla keväisin ja syksyisin minut löytää varmimmin sienimetsältä. Olen pitänyt kursseja ja työpajoja luonnon antimien käytöstä ja keruusta ja olen toteuttanut myös Villiyrttimatka-verkkokurssin. Luonnonvaratuottajaksi valmistuin kahden vuoden päätoimisten aikuisopintojen myötä, minkä lisäksi olen koulutettu luonnonyrtti- ja kauppasienineuvoja. Tykkään myös tehdä itse luonnonkosmetiikkaa – mieluiten itse kerätyistä kasveista! Vuonna 2016 ilmestyi kirjoittamani luonnonkosmetiikkakirja Lempeää kauneutta luonnosta – Valmista itse hyvän olon kosmetiikkaa.

Kirjoitin vuosien ajan näille sivuille blogia, jonka suosituimpia juttuja olen koonnut kirjoitukset-sivulle. Juttuja löytyy muun muassa villiyrteistä ja muista luonnon antimista, luonnonkosmetiikan valmistamisesta ja retkeilystä. Löydät minut juttuineni myös Facebookista ja Instagramista.

7 thoughts on “Minä, Kaisa

  1. Kaisa, killasin koko email inboxini ja siinä meni sinun verkkoyrttikurssini linkki. Aineiston käyttö vielä voimassa. Saanko uuden linkin, hyvää syksyä tv Päivi Purola

  2. Päivitysilmoitus: Tee itse kasvovoide

  3. Päivitysilmoitus: Tee itse kasvovoide – YRTTEILYJÄ

  4. Päivitysilmoitus: Tervetuloa luonnonkosmetiikan kurssille 17.9.! – YRTTEILYJÄ

  5. Päivitysilmoitus: Syyskuussa kotikosmetiikkakurssi Turussa. Tule mukaan! – YRTTEILYJÄ

  6. Päivitysilmoitus: Uusi kirja: kotikosmetiikkaa yrteistä – YRTTEILYJÄ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s