Juuret maassa

Luonnon antimia ja luonnon tarjoamia elämyksiä

Kuka minä olen

Juuret maassa -sivuston takana olen minä, Kaisa Vermasheinä. Oma matkani luonnon antimien parissa on alkanut lapsuudessa, marja- ja sienimetsillä ja äidin nokkosmuhennoksen äärellä. Uudelleen innostuin marjoista ja sienistä aikuisiällä, kun aloin viihtyä yhä useammin mustikkametsän rauhassa kuin kaupungin riennoissa.

Seuraavaksi tulivat mukaan villiyrtit. Ensin opiskelin luonnonkasvien käyttöä ravintona ja yrttilääkintää itsenäisesti ja erilaisilla lyhytkursseilla. Vuonna 2015 valmistuin luonnonvaratuottajaksi kahden vuoden päätoimisten aikuisopintojen myötä. Olen myös koulutettu luonnonyrtti- ja kauppasienineuvoja. Opintojen myötä elämääni tuli myös luonnonkosmetiikan valmistus.

Vuosien mittaan olen innostunut myös lähiretkeilystä ja vaelluksesta. Aina löytyy uusia tapoja nauttia luonnosta! Olen kiinnostunut yhä enemmän myös siitä, miten luonnossa oleskelu ja toimiminen vaikuttaa psyykkiseen ja fyysiseen terveyteen. Keväällä 2019 suoritin aiheeseen liittyen Green care perusteet -opinnot.

Ulkoilulähettiläs

Talvella 2020 minut valittiin Suomen Ladun ulkoilulähettilääksi. Ulkoilulähettiläänä haluan innostaa ihmisiä lähtemään ulos, saamaan rauhaa ja iloa luonnosta ja myös löytämään oman tapansa ulkoilla ja nauttia luonnosta.

Se tarkoittaa kuvia ja juttuja meidän perheen retkistä kodin lähimetsiin ja pitkin poikin pääkaupunkiseutua ja eteläistä Suomea. Taaperon kanssa ulkoilu on pieniä arkisia hetkiä kodin lähimetsässä käpyjä keräten tai yhtä lailla pitkospuilla kulkemista kantorinkka selässä ja lettujen paistoa nuotiolla.

Suurin osa ulkoilulähettiläsjutuista tapahtuu Instagramissa @kaisa_juuretmaassa.

Kirjoittaja

Keväällä 2016 ilmestyi kirjoittamani luonnonkosmetiikkakirja Lempeää kauneutta luonnosta – Valmista itse hyvän olon kosmetiikkaa.

Juuret maassa -blogista löydät kirjoituksia muun muassa luonnon hyvinvointivaikutuksista, villiyrteistä, luonnonkosmetiikan valmistamisesta ja retkeilystä. Löydät minut juttuineni myös Facebookista ja Instagramista.

Kouluttaja

Pidän silloin tällöin kursseja ja työpajoja luonnon antimien käytöstä, kuten villiyrttien keruusta ja luonnonkosmetiikan valmistuksesta. Kursseja pidän pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla.

Kaisa Vermasheinä Kuva: Sari Mattsson
Sivun kuva: Sari Mattsson Photography

7 thoughts on “Kuka minä olen

  1. Kaisa, killasin koko email inboxini ja siinä meni sinun verkkoyrttikurssini linkki. Aineiston käyttö vielä voimassa. Saanko uuden linkin, hyvää syksyä tv Päivi Purola

  2. Päivitysilmoitus: Tee itse kasvovoide

  3. Päivitysilmoitus: Tee itse kasvovoide – YRTTEILYJÄ

  4. Päivitysilmoitus: Tervetuloa luonnonkosmetiikan kurssille 17.9.! – YRTTEILYJÄ

  5. Päivitysilmoitus: Syyskuussa kotikosmetiikkakurssi Turussa. Tule mukaan! – YRTTEILYJÄ

  6. Päivitysilmoitus: Uusi kirja: kotikosmetiikkaa yrteistä – YRTTEILYJÄ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s