Juuret maassa

Maanläheistä elämää kaupungin laidalla ja koulutusta luonnon antimien hyödyntämisestä.

Kuka minä olen

Kaisa Vermasheinä Kuva: Sari Mattsson
Juuret maassa -koulutuksen äiti ja blogin kirjoittaja olen minä, Kaisa Vermasheinä. Oma matkani luonnon antimien parissa on alkanut lapsuudessa, marja- ja sienimetsillä ja äidin nokkosmuhennoksen äärellä. Uudelleen innostuin marjoista ja sienistä aikuisiällä, kun aloin viihtyä yhä useammin mustikkametsän rauhassa kuin kaupungin riennoissa.

Seuraavaksi tulivat mukaan villiyrtit. Ensin opiskelin luonnonkasvien käyttöä ravintona ja yrttilääkintää itsenäisesti ja erilaisilla lyhytkursseilla. Vuonna 2015 valmistuin luonnonvaratuottajaksi kahden vuoden päätoimisten aikuisopintojen myötä. Olen myös koulutettu luonnonyrtti- ja kauppasienineuvoja. Opintojen myötä elämääni on tullut myös luonnonkosmetiikan valmistus.

Kirjoittaja

Keväällä 2016 ilmestyi kirjoittamani luonnonkosmetiikkakirja Lempeää kauneutta luonnosta – Valmista itse hyvän olon kosmetiikkaa. Kirjan voit tilata suoraan minulta tai ostaa esimerkiksi Akateemisesta kirjakaupasta.

Juuret maassa -blogissa käsittelen luontoa ja luonnon antimia tavalla tai toisella sivuavia aiheita: oivalluksia, ilostuttavia tai hämmästyttäviä havaintoja ja kokemuksia luonnontuotteiden monipuolisesta maailmasta. Löydät minut Juuret maassa -juttuineni myös Facebookista ja Instagramista.

Kouluttaja

Pidän kursseja ja työpajoja luonnon antimien käytöstä, kuten villiyrttien keruusta ja luonnokosmetiikan valmistuksesta. Kursseja pidän pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla. Kursseillani ohjaan osallistujia käytännönläheisesti omiin kokemuksiini,  perinnetietoon ja kirjallisiin lähteisiin pohjautuen. Tällä hetkellä en ota vastaan uusia kurssitilauksia jo sovittujen lisäksi.

Sivun kuva: Sari Mattsson Photography

4 thoughts on “Kuka minä olen

  1. Päivitysilmoitus: Tee itse kasvovoide – YRTTEILYJÄ

  2. Päivitysilmoitus: Tervetuloa luonnonkosmetiikan kurssille 17.9.! – YRTTEILYJÄ

  3. Päivitysilmoitus: Syyskuussa kotikosmetiikkakurssi Turussa. Tule mukaan! – YRTTEILYJÄ

  4. Päivitysilmoitus: Uusi kirja: kotikosmetiikkaa yrteistä – YRTTEILYJÄ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s