Juuret maassa

Luonnon antimia ja luonnon tarjoamia elämyksiä

Kuka minä olen

Kaisa Vermasheinä Kuva: Sari Mattsson
Juuret maassa -sivuston takana olen minä, Kaisa Vermasheinä. Oma matkani luonnon antimien parissa on alkanut lapsuudessa, marja- ja sienimetsillä ja äidin nokkosmuhennoksen äärellä. Uudelleen innostuin marjoista ja sienistä aikuisiällä, kun aloin viihtyä yhä useammin mustikkametsän rauhassa kuin kaupungin riennoissa.

Seuraavaksi tulivat mukaan villiyrtit. Ensin opiskelin luonnonkasvien käyttöä ravintona ja yrttilääkintää itsenäisesti ja erilaisilla lyhytkursseilla. Vuonna 2015 valmistuin luonnonvaratuottajaksi kahden vuoden päätoimisten aikuisopintojen myötä. Olen myös koulutettu luonnonyrtti- ja kauppasienineuvoja. Opintojen myötä elämääni on tullut myös luonnonkosmetiikan valmistus.

Vuosien mittaan olen innostunut myös lähiretkeilystä ja vaelluksesta. Aina löytyy uusia tapoja nauttia luonnosta! Elämäntilanteeni vuoksi blogi- ja kurssihommat ovat jääneet toistaiseksi tauolle.

Kirjoittaja

Keväällä 2016 ilmestyi kirjoittamani luonnonkosmetiikkakirja Lempeää kauneutta luonnosta – Valmista itse hyvän olon kosmetiikkaa.

Juuret maassa -blogissa käsittelen luontoa ja luonnon antimia tavalla tai toisella sivuavia aiheita: oivalluksia, ilostuttavia tai hämmästyttäviä havaintoja ja kokemuksia luonnontuotteiden monipuolisesta maailmasta. Löydät minut Juuret maassa -juttuineni myös Facebookista ja Instagramista.

Kouluttaja

Pidän silloin tällöin kursseja ja työpajoja luonnon antimien käytöstä, kuten villiyrttien keruusta ja luonnonkosmetiikan valmistuksesta. Kursseja pidän pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla. Kursseillani ohjaan osallistujia käytännönläheisesti omiin kokemuksiini,  perinnetietoon ja kirjallisiin lähteisiin pohjautuen.

Sivun kuva: Sari Mattsson Photography

Mainokset

5 thoughts on “Kuka minä olen

  1. Päivitysilmoitus: Tee itse kasvovoide

  2. Päivitysilmoitus: Tee itse kasvovoide – YRTTEILYJÄ

  3. Päivitysilmoitus: Tervetuloa luonnonkosmetiikan kurssille 17.9.! – YRTTEILYJÄ

  4. Päivitysilmoitus: Syyskuussa kotikosmetiikkakurssi Turussa. Tule mukaan! – YRTTEILYJÄ

  5. Päivitysilmoitus: Uusi kirja: kotikosmetiikkaa yrteistä – YRTTEILYJÄ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s