Juuret maassa

Luonnon antimia ja luonnon tarjoamia elämyksiä

Projekti X – kauneus, lempeys ja luonto

Jätä kommentti

Olen toukokuusta lähtien työskennellyt erään mielettömän innostavan projektin parissa. Projektin, joka on samalla hauska, vaikea, luova, opettavainen, inspiroiva ja valtavan suuri. Se vaatii järjestelmällisyyttä, pitkäjänteisyyttä ja istumalihaksia, mutta lisäksi kekseliäisyyttä, lempeyttä ja käteviä käsiä.

Tämä työ on vienyt minut luontoon tuoksuvien kukkien äärelle ja opiskelemaan ihmisihon koostumusta. Sivutuotteena oma ihoni ja hiukseni voivat paremmin kuin koskaan.

Niin, tähän monimuotoiseen projektiin jollain tavalla tämäkin hämmentävä kuva liittyy.

syötävää kosmetiikkaa

En ihan vielä paljasta, mikä projektini on, mutta lupaan kertoa siitä pian lisää!

Pienenä väläyksenä tulevasta alla on ohje, jonka avulla voi tehdä yksinkertaisuudessaan nerokkaan luonnonkosmetiikkatuotteen. Sen valmistaa muutamassa minuutissa ja se tekee rasittuneille jaloille ihmeitä! Jalkojen kuorinta-aine sopii erinomaisesti käytettäväksi jalkakylvyn jälkeen. (Jalkakylpysuolan ohjeen löydät täältä.)

piristävä jalkakuorinta

Piristävä suolakuorinta jaloille

1,5 dl hienoa merisuolaa
4-6 rkl auringonkukkaöljyä
(5 tippaa teepuun eteeristä öljyä)
(10 tippaa piparmintun eteeristä öljyä)
noin kahden desin lasipurkki

Mittaa suola pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon auringonkukkaöljyä vähitellen. Tavoitteena on saada tahnamainen seos, joka ei murene levittäessä, mutta ei ole myöskään liian löysä. Lisää tuoksuvat eteeriset öljyt joukkoon ja sekoita. Voit tehdä tuotteen myös ilman eteerisiä öljyjä! Siirrä lasipurkkiin – tuote on valmis käytettäväksi.

Käyttäessä levitä pieni määrä kuorinta-ainetta kosteille jaloille ja hiero kevyesti. Huuhtele aine pois lämpimällä vedellä. Vältä veden joutumista purkkiin, koska se heikentää tuotteen säilyvyyttä. Kuorinta-aine säilyy hyvänä ainakin puoli vuotta – ellet käytä sitä loppuun ennen!

Kirjoittaja: Kaisa

Juuret maassa on luontoelämyksiä ja luonnonantimia, ulkoilua ja retkiä taaperon tahdissa sekä ilon ja rauhan löytämistä metsästä. Pidän myös kursseja ja työpajoja villiyrteistä ja luonnonkosmetiikan valmistamisesta. Yhteystiedot: Kaisa Vermasheinä, kaisa@juuretmaassa.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s