Juuret maassa

Luonnon antimia ja luonnon tarjoamia elämyksiä

Varhaiset kukat kantavat lupauksen keväästä

Jätä kommentti

Pääsiäisen pyhiinvaellukseni suuntautui viime vuoden tapaan luontopolulle. Ihastuin vuosi sitten pääsiäiskävelylläni löytämääni imikkään, joten nyt toisen pääsiäispäivän auringonpaiste houkutteli tarkistamaan, joko imikkä tänä vuonna kukkii.

Löysin kuin löysinkin useita kukkivia yksilöitä, vaikka imikän kukinta oli selvästi vasta alussa. Sinivuokot ja imikät kukkivat lehtomaastossa paikoitellen rinta rinnan. Katse osui vaaleanruskeassa maastossa myös hienoon sinivuokon punertavan violettiin värimuunnokseen.

Vaatimattomampaa keväistä kukintaa tarjosi kevätpiippo. Sen talvehtivia vihreitä lehtitupsuja näkyi metsässä siellä täällä, mutta ruskea kukintonuppu on hankalampi havaita. Avautuessaan kukinto harittaa hauskasti.

Sinivuokkoa on muinoin käytetty rohtona munuais- ja maksavaivojen hoitoon, mutta nykyään sen tiedetään olevan myrkyllinen. Näitä kasveja ei kerätäkään villiyrttilautaselle vaan niiden anti ihmiselle on esteettinen. Varhaisten kukkijoiden kauneutta osaa ihailla talviunestaan heräilevässä luonnossa – niiden myötä herää myös lupaus pian koittavasta vehreydestä.

Imikkä eli lehtoimikkä

Imikkä eli lehtoimikkä (Pulmonaria obscura)

 

Sinivuokko

Sinivuokko (Hepatica nobilis)

 

Kevätpiippo

Kevätpiippo (Luzula pilosa)

Kirjoittaja: Kaisa

Juuret maassa on luontoelämyksiä ja luonnonantimia, ulkoilua ja retkiä taaperon tahdissa sekä ilon ja rauhan löytämistä metsästä. Pidän myös kursseja ja työpajoja villiyrteistä ja luonnonkosmetiikan valmistamisesta. Yhteystiedot: Kaisa Vermasheinä, kaisa@juuretmaassa.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s