Juuret maassa

Luonnon antimia ja luonnon tarjoamia elämyksiä

Työpajassa yhdistetään luonto kosmetiikkaan – katso helpot ohjeet

2 kommenttia

Omakotitalon keittiö täyttyy hurmaavista tuoksuista ja touhukkaista naisista. Yhdessä kulhossa sekoittuu merisuolaa ja kukkien terälehtiä, toisessa sokeria ja öljyä. Iloinen joukko on kokoontunut Babyjoyn Naisesta Äidiksi -työpajaan valmistamaan luonnonkosmetiikkaa.

Sokerikuorinta

Näissä käsissä valmistuu ruusuisen makea sokerikuorinta.

Olen pakannut mukaan reseptit ja raaka-aineet jalkakylpysuolan, sokerikuorinnan ja savinaamion valmistukseen. Ennen työpajaa pidin luennon ja keskustelimme Suomen luonnon voimakasveista. Miten tuttuja kasveja, muun muassa siankärsämöä ja koivua, voi hyödyntää ravintona, rohtona ja kosmetiikassa? Oli ilo jakaa tietoa ja kokemuksia innostuneen ja valistuneen ryhmän kanssa. Jokainen oppi varmasti jotain uutta – itse asiassa minä mukaanlukien!

Työpaja

Keittiön tasot täyttyvät lasipurkeista, kipoista ja kupoista.

Työpajassa jokainen osallistuja saa noudattaa oman nenänsä mielihaluja ja sekoittaa tuotteisiinsa mieluisan tuoksuyhdistelmän. Ilmassa tuoksuvat sekaisin muun muassa laventelin, mintun ja appelsiinin eteeriset öljyt. Sieviin lasipurkkeihin nimikoidaan etiketit ja tuotteet pakataan mukaan omia, henkilökohtaisia hemmotteluhetkiä odottamaan.

Kiitokset Babyjoyn Taralle työpajan järjestämisestä! Tara kirjoitti ihanan blogijutun Naisesta Äidiksi -työpajasta.

Haluaisitko oppia tekemään luonnonkosmetiikkaa? Tutustu kursseihini!

Työpajan tuotteet

Valmiit tuotteet: virkistävä kehäkukkajalkakylpy ja ruusu-macadamia-vartalokuorinta.

Ruusu-macadamia-vartalokuorinta

Kuorinta poistaa iholta kuolleet ihosolut ja muun lian. Se kirkastaa ja silottaa ihoa sekä parantaa sen kykyä imeä itseensä hoitoaineita. Ihoa ei pidä kuoria liian usein: normaali tai rasvainen iho korkeintaan kerran viikossa, kuiva tai herkkä iho joka toinen viikko. Kuorinta-ainetta valmistuu ohjeen mukaan sopiva määrä noin 100 ml:n lasipurkkiin. Tuote säilyy noin puoli vuotta.

vajaa 1 dl sokeria (josta osa muscovado-sokeria)
4 rkl macadamiaöljyä
2 rkl kuivattuja ruusun terälehtiä
10-20 tippaa eteerisiä öljyjä (esim. palmarosa, appelsiini, rosmariini)

Mittaa sopiva määrä sokeria täyttämällä valitsemastasi lasipurkista noin 3/4 sokerilla. Jätä purkkiin reilusti tilaa, jotta muutkin ainekset mahtuvat mukaan. Kaada sokeri sitten pieneen kulhoon tai muuhun sekoitusastiaan. Mittaa ja sekoita joukkoon muut ainekset. Lisää öljyä, jos seos tuntuu liian kuivalta. Siirrä valmis tuote purkkiin, sulje kansi ja askartele kaunis etiketti!

Käyttäessä levitä pieni määrä kuorinta-ainetta kostealle iholle ja hiero hellästi sormenpäillä. Vältä veden joutumista purkkiin, koska se heikentää tuotteen säilyvyyttä. Poista kuorinta-aine lämpimällä vedellä. Et välttämättä tarvitse erillistä kosteusvoidetta!

Virkistävä kehäkukkajalkakylpy

Merisuola helpottaa turvonneita, väsyneitä jalkoja ja hoitaa iho-ongelmia ja kipuja. Ruokasooda pehmentää ihoa. Resepti on suuntaa antava ja määräsuhteita voi muuttaa omien mieltymysten mukaan. Jalkakylpysuolaa valmistuu ohjeen mukaan sopiva määrä noin 100 ml:n lasipurkkiin.

vajaa 1 dl karkeaa merisuolaa
0,5 rkl ruokasoodaa
1-2 rkl kuivattua kehäkukkaa
10-20 tippaa eteerisiä öljyjä (esim. laventeli, minttu, kataja, tea tree)

Mittaa sopiva määrä suolaa täyttämällä valitsemastasi lasipurkista noin 3/4 suolalla. Jätä purkkiin reilusti tilaa, jotta muutkin ainekset mahtuvat mukaan. Kaada suola sitten pieneen kulhoon tai muuhun sekoitusastiaan. Mittaa ja sekoita joukkoon muut ainekset. Siirrä valmis tuote purkkiin, sulje kansi ja askartele kaunis etiketti!

Jalkakylpyä varten sekoita pari ruokalusikallista pesuvadilliseen lämmintä vettä (noin 38 astetta). Liota jalkoja niin kauan kuin mukavalta tuntuu ja nauti olostasi!

Kirjoittaja: Kaisa

Juuret maassa on luontoelämyksiä ja luonnonantimia, ulkoilua ja retkiä taaperon tahdissa sekä ilon ja rauhan löytämistä metsästä. Pidän myös kursseja ja työpajoja villiyrteistä ja luonnonkosmetiikan valmistamisesta. Yhteystiedot: Kaisa Vermasheinä, kaisa@juuretmaassa.com

2 thoughts on “Työpajassa yhdistetään luonto kosmetiikkaan – katso helpot ohjeet

  1. Päivitysilmoitus: Projekti X – kauneus, lempeys ja luonto | Juuret maassa

  2. Päivitysilmoitus: Superyksinkertainen sokerikuorinta | Fijn Zand

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s