Juuret maassa

Luonnon antimia ja luonnon tarjoamia elämyksiä

Tässä se on: keskeneräinen unelmani

3 kommenttia

Jo varhaisina kouluvuosina opin hokeman “keskeneräistä työtä ei saa arvostella” ja sen myötä arkuuden altistaa itseni ja tekemiseni kritiikille. Omaksuin pelon paljastaa oma haavoittuvuuteni. Painoin kuitenkin mieleeni myös mottoni siitä, että rohkea tekee asioita pelosta huolimatta.

Nyt haluan rohkaista mieleni ja jakaa julkisesti teille pilvilinnani, keskeneräisen suunnitelmani.

Aloitin elokuussa 2013 luonnonvaratuottajan opinnot vailla selvää kuvaa siitä, mitä opinnoilta halusin ja odotin. Koin koulutuksen omakseni, koska siinä yhdistyivät käytännönläheisyys, minulle läheinen luonto ja luonnon antimet sekä ihmisen tarvitsema välttämättömyys, ruoka. Vaikka tarkkaa tulevaisuudensuunnitelmaa ei ollut, koin epämääräisesti, että yhdistelmästä voisi muodostua minulle uusi ammatti tai ainakin osa-aikatyö. Vastailin suurpiirteisesti kavereiden ja sukulaisten kysymyksiin siitä, mikä minusta tulee ja mitä ryhdyn tekemään: katsotaan nyt, kyllä se varmaan tässä selkiytyy.

Kun selvyyttä ei ensimmäisen puolen vuoden aikana syntynyt, kärsimätön mieleni alkoi kehittää ahdistusta. Annoin itselleni aikaa vuoden loppuun – siihen mennessä tulisi jo tietää, mihin tämä homma johtaa. Hieman yllättäen mieleni rauhoittui ja nautin kevään, kesän ja alkusyksyn ajan uuden oppimisesta.

Aikalisä tuotti tulosta. Syksyyn 2014 mennessä olin päätynyt siihen, että ennemmin kuin varsinaisia myytäviä tuotteita, minulle sopivampaa olisi tuottaa palveluita. Erityisesti luonnontuotteisiin liittyvä opettaminen, kouluttaminen tai valmentaminen ja ihmisten kanssa luonnossa liikkuminen alkoi tuntua yhä mukavammalta ajatukselta. Aloin kehitellä mielessäni koulutusta, jossa yhdistyisivät tärkeiksi kokemani asiat, kuten henkilökohtaisuus ja käytännön taitojen opettaminen, ja taloudellinen kannattavuus. Rahapuolen ajattelu on minulle vaikeaa, mutta itseni työllistämisen kannalta välttämätöntä.

Nyt sanon teille ja vakuutan samalla itselleni: tämä minusta tulee. Tätä minä ryhdyn tekemään.

Palveluni on pähkinänkuoressa:

“Henkilökohtainen valmennus – luonnontuotteiden hyödyntäminen keittiössä ja kosmetiikassa”

6 kuukautta, 5 teemaviikonloppua: villiyrtit, lääkeyrtit, marjat, sienet, hyvinvointituotteet. Luentoja, retkiä, työpajoja ja niiden välissä etäopiskelua henkilökohtaisessa ohjauksessa. Syötävien kasvien ja sienten tunnistusta, säilöntää ja vinkkejä niiden käytöstä. Terveyttä ja hyvinvointia myös itsevalmistetun luonnonkosmetiikan kautta. Uusia taitoja ja tietoja pienessä ryhmässä ja luonnon satokauden tahdissa.

Epävarmuuksia ja avoimia asioita on vielä paljon, mutta into saada valmennus onnistumaan on kova. Tällä hetkellä ajatuksenani on toteuttaa kurssi alusta loppuun omin avuin ja pitää se touko-lokakuussa 2015 jossain pääkaupunkiseudulla.

Otan suurella ilolla vastaan kaikenlaiset ideat, kysymykset ja kehitys- tai yhteistyöehdotukset. Niitä voit lähettää minulle vaikkapa sähköpostitse osoitteeseen kaisa.vermasheina@gmail.com. Tai vaikka vain peukkukin rohkaisee jatkamaan eteenpäin.

Jos haluat hankkeen edetessä lisätietoa valmennuksesta, voit jättää sähköpostiosoitteesi.

pitkospuut

Kirjoittaja: Kaisa

Juuret maassa on luontoelämyksiä ja luonnonantimia, ulkoilua ja retkiä taaperon tahdissa sekä ilon ja rauhan löytämistä metsästä. Pidän myös kursseja ja työpajoja villiyrteistä ja luonnonkosmetiikan valmistamisesta. Yhteystiedot: Kaisa Vermasheinä, kaisa@juuretmaassa.com

3 thoughts on “Tässä se on: keskeneräinen unelmani

  1. Päivitysilmoitus: Apua, julkaisin kirjan! Miten tähän päädyttiin? | Juuret maassa

  2. Hienoa, Kaisa! Kirjoitit ”ennemmin kuin varsinaisia myytäviä tuotteita, minulle sopivampaa olisi tuottaa palveluita. Erityisesti luonnontuotteisiin liittyvä opettaminen, kouluttaminen tai valmentaminen…” – Uskon, että osuit tässä naulan kantaan: sinulla on luontainen karisma esittää asiat vakuuttavasti, ja olisi vahinko jättää näin hieno ominaisuus jakamatta muille varsinkin hyvän asian puolesta. Kaikkea hyvää urallesi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s