Juuret maassa

Luonnon antimia ja luonnon tarjoamia elämyksiä

Tunnistuksen iloa: Kukkakimppu, joka sai nimen

Jätä kommentti

Ja se on: syylälinnunherne – puna-ailakki – kevätpiippo – nuokkuhelmikkä – tuoksusimake – ahosuolaheinä – kotkansiipi – kielokimppu. Tämä alkukesän ihanuus sai pitkän nimirimpsun siitä yksinkertaisesta syystä, että se oli mahdollista. Aiemmin en olisi osannut nimetä näistä luonnonkasveista muita kuin kielon. Ahosuolaheinän nimestä olisi jäänyt ensimmäinen osa pois, syylälinnunherne olisi mielestäni ollut joku virna, nuokkuhelmikkää ja tuoksusimaketta olisin kutsunut vain joiksikin heiniksi.

kimppu koko

Ensimmäisen vuoden luonto- ja ympäristöalan opintojeni ansiosta tiedän, että tuo vaatimaton, mutta hauska harittaja on kevätpiippo ja kanelin tuoksua levittävä, kumariinia sisältävä heinä on tuoksusimake. Nuokkuhelmikkä pärjäisi varmaan hyvin kisassa Suomen kauneimmasta heinästä!

On hauskaa huomata, miten oma kiinnostus ja arvostus luontoa kohtaan kasvavat tiedon lisääntyessä. Kasveja, puita, lintuja ja muita eläimiä tarkkailee uusin silmin, kun niille osaa antaa nimiä ja ehkä tietää jotain niiden kasvutavoista tai elinympäristöistä. Luonnon lukutaidon karttuessa kasvaa myös halu ymmärtää sitä syvemmin.

Syylälinnunherne

Syylälinnunherneen nimessä syylä ilmeisesti viittaa kasvin juurissa oleviin mukuloihin.

Puna-ailakki kevätpiippo

Puna-ailakki muistuttaa tuttua tervakukkaa eli mäkitervakkoa. Vieressä kurkottelee kevätpiippo.

Nuokkuhelmikkä

Nuokkuhelmikän toispuoleinen kukinto tuo mieleen helminauhan.

Kirjoittaja: Kaisa

Juuret maassa on luontoelämyksiä ja luonnonantimia, ulkoilua ja retkiä taaperon tahdissa sekä ilon ja rauhan löytämistä metsästä. Pidän myös kursseja ja työpajoja villiyrteistä ja luonnonkosmetiikan valmistamisesta. Yhteystiedot: Kaisa Vermasheinä, kaisa@juuretmaassa.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s